Vilken plats har Gud i ett modernt samhälle?


 

Svaret är förstås att Gud och religion inte tjänar något syfte i världen, så som den ser ut idag, förutom att skrämma och vilseleda människor.

Det kommer inte komma någon skinande messias och frälsa mänskligheten.


Trots detta så beräknas 84% av världens befolkning vara troende i en eller annan form.


Det är en skrämmande tanke att majoritet av populationen på denna planet väljer att leva sitt liv efter flera tusen år gamla skrifter, som rent ut sagt inte är någonting annat än uråldriga folksagor.


Bibeln: 1900 år gammal.

Koranen: 1400 år gammal.

Torah: 3600 år gammal.

Adherents: Statistik relaterat till religion.

 

Jag vet inte vad ni tycker, men själv tänker jag inte välja att leva mitt liv efter folksagor och falska löften om ett bättre liv efter detta. Det finns ingen allsmäktig skapare som belönar dig för att du beter dig bra, eller straffar dig om du gör någonting dumt. Behövs verkligen en dammig gammal instruktionsbok för att visa folk hur dom ska leva sina liv? Räcker det inte med sunt förnuft och logiskt tänkande?


Tydligen inte, men för att våran värld ska kunna vara en bra plats i framtiden så måste vi lämna denna mörka del av mänsklighetens förflutna bakom oss.


Hjälp folk att öppna ögonen, få dom att förstå att det inte finns något högre väsen som kontrollerar deras liv och som dom måste blidka.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0